28.05.2024

Hacılarımız Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Gaziantep’ten Hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkacak hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Hacı Perihan Kıymık Camii önünde gerçekleştirilen programa İl Müftü Vekili Dr. Ramazan YILDIRIM, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir SÖKÜCÜ, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, Hacı Adayları ve Aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program hocalarımızın okudukları ilahi ve kasideler ile devam etti.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Dr. Ramazan YILDIRIM, Hac İbadetinin mana ve önemini dile getirdikten sonra, Hacılarımızın yapacakları bu vazifelerinin makbul ve mebrur olması dua ve temennilerinde bulunarak, organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müftülüğümüz ve Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile Surre Alayları projesi çerçevesinde hazırlanan hediyelik çantalar, Mekke-i Mükerreme'deki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere kafile görevlilerine teslim edildi.

Program, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İDİN’in yaptığı duanın ardından hacılarımızın yolcu edilmesiyle son buldu.