08.05.2024

Hac Eğitim Seminerleri Büyük Bir Heyecan ve Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Gaziantep Müftülüğü tarafından 2024 yılında Hac farizasını yerine getirmek üzere Kutsal Topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Şehitkamil Kongre Merkezinde 06-07 Mayıs tarihlerinde “Hac Eğitim Seminerleri” düzenlendi.

Programa, İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İl Müftü Yardımcıları, Merkez ilçe Müftüleri, Kafile Başkanları, Grup Hocaları ve Hacı Adaylarımız katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar” ve “Hac’da Çevre Bilinci” konulu sunumları ile Hac İbadeti hakkında hacı adaylarımıza önemli bilgiler vererek, şimdiden hac ibadetlerinin makbul ve mebrur olması dua ve temennilerinde bulundu.

Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İDİN, “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık” ve “Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci”,

Oğuzeli İlçe Müftüsü Nihat KOÇ, “Mekke Ziyaret Yerleri” ve “Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı”,

İl Müftü Yardımcısı Nazife SAĞLAMOĞLU “Kadınlara Özgü Konular”,

İl Müftülüğü Başvaizi Kasım OĞAN “Uygulamalı Hac İbadeti”,

Şahinbey İlçe Vaizi Mesut ÖCALAN “Medine Ziyaret Yerleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminer programları Hacı adaylarının aşı olmaları ile birlikte tamamlandı.