24.04.2024

HAC KAFİLE GÖREVLİLERİ EĞİTİM VE İSTİŞARE TOPLANTISI

2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Acente Organizasyonu ile, kutsal topraklara gidecek olan yaklaşık 2.200 hacı adayımıza hizmet vermek üzere Gaziantep İlimizden görevlendirilmesi yapılan Kafile Başkanı, Din Görevlisi ve Bayan İrşat Görevlilerine yönelik İl Müftülüğü Konferans Salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Hac ve Umre Birimi Görevlileri ve kafilelerde görevlendirilen Din Görevlilerimiz katıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR; “Hac ve umre yapmak için kutsal topraklara giden hacılarımız, Rahman’ın misafirleridirler. Dolayısıyla sizin göreviniz de normal bir görev değil, Rahman’ın misafirlerine hizmet etmek gibi çok şerefli ve kutsal bir görevdir. Bu görevin büyük “mükafatı olduğu gibi aynı zamanda bu vazife omuzlarımıza aşırı sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluğu bihakkın yerine getireceğinizden de şüphem yoktur. Bu kutsal yolculuğa çıkmadan önce hem sizlerin hem hacılarımızın, özel okumalar yaparak o mübarek beldelere hazırlıklı bir şekilde gitmenizi tavsiye ediyor, bu görevin tüm görevlilerimize hayırlı olması temennisiyle vazifelerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından, Hac ve Umre Birimi Görevlilerimiz tarafından teknik konularla ilgili eğitim ve bilgilendirmeler yapıldı.