22.04.2024

Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri

22 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde, 32 Konu - 32 Konuk ile Din Görevlilerimize yönelik düzenlenecek olan "Din Görevlileri Mesleki Eğitim ve Gelişim Seminerleri" gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

Programa GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR, İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mahsum AYTEPE, İl Müftü Yardımcıları, Merkez İlçe Müftüleri ve Din Görevlilerimiz katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mahsum AYTEPE açış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi.

İl müftümüz Dr.Hüseyin HAZIRLAR yaptığı konuşmasında, Müftülüğümüz ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen bu projenin çok değerli ve faydalı olduğunu ifade ederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta GİBTÜ Rektörü Prof. Dr.Şehmus DEMİR olmak üzere, Fakülte Dekanı Doç. Dr. Mahsum Aytepe ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR "Kuran'ı Anlamada Yöntem" konulu sunumuyla seminerin ilk dersini anlatarak, programın hayırlı ve faydalı olması dua ve temennilerinde bulundu.