04.04.2024

MAHALLE İFTAR PROGRAMI

Şahinbey Müftülüğü Karataş Eruslu Camii’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Mahalle İftar Programı” bu yıl yaklaşık 2.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mahalle İftar Programına katılan İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Ramazan Ayı bize oruç ibadetiyle birlikte, kardeşlik bağlarımızı, komşuluk ilişkilerimizi pekiştirmemizi öğütleyen güzelliklerle gelir. Camilerimiz hem ibadet mekanı hem de ilim irfan mektebidir. Aynı zamanda toplumsal ilişkilerimizi, dayanışma ruhumuzu pekiştirdiğimiz mekanlardır.

Bugün bizi biz yapan değerler olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla hazırlanan bu iftar programına katılan her bir kardeşimize, mahalle halkımıza ve bu sofranın hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gelecek Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR’ın yaptığı dua ve akabinde kılınan teravih namazının ardından program sona erdi.