30.11.2023

"Sezai Karakoç Bize Ne Söyledi" konulu konferans

Gaziantep İl Müftülüğü ve Kadın Aile Gençlik Merkezi TDV KAGEM işbirliği ile
“Ustalara Saygı” teması çerçevesinde "Sezai Karakoç Bize Ne Söyledi" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Gaziantep il Müftü Yardımcıları Dr. Ramazan YILDIRIM, Hayriye AYDIN, Şube Müdürleri, TDV KAGEM Şube Müdürü Fazilet KILIÇ, öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Hayriye AYDIN, edebiyat ve fikir dünyamızın gürsesi olan merhum Üstad Sezai KARAKOÇ”un, şiirleri ve düşünceleri ile çağımızı derinden etkileyen aynı zamanda edebiyatımıza Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı dâhil eden önemli bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Sezai Karakoç’u yakından tanıyan ve onunla çeyrek asırlık bir geçmişi bulunan Edebiyatçı-Yazar Saadettin ACAR, merhum Sezai KARAKOÇ’un düşünce dünyasını,sanatını ve kişiliğini anlattı. KARAKOÇ’un dünya çapında bir şair olduğunu, onun günümüz insanlarına etkisi çok büyük olan dokunuşlar yaptığını, gelecekte değerinin daha iyi anlaşılacağını ifade etti. Sezai KARAKOÇ’un Müslüman kimliğinin, şairliğinin önünde olduğunu belirten Edebiyatçı-Yazar ACAR; “Şiirleri ile bizlere yeni ufuklar açmıştır. Sezai Karakoç bir öncüdür. Medeniyet mirasımızla buluşmamız için kapıyı aralamıştır. Bundan sonra bizlere büyük işler düşmektedir. Üstadın kitapları ve hayatını biz ve genç nesiler iyi okumalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz” diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği pogramın soru cevap etkinliğinde öğrencilere kitap hediye edildi.