25.11.2023

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Gaziantep İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an kurslarımızda hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan 104 kız hafız öğrencimiz düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi" ile belgelerini aldılar.

Program, Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin TOPÇUOĞLU’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Hafız öğrencilerin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızların yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşarken kimi katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR:
"Bugün bizler için hakikaten çok özel bir gün. An itibariyle yüreğimiz hüzünlü, mahzun. Çünkü Gazze hüzünlü, Gazzeli çocuklar hüzünlü, mahzun. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu merasim, Gazzeli çocuklar için umut olsun, Gazzeli kardeşlerimiz için sesimiz binlere vesile olsun, dua olsun oralara yağsın inşallah. Hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızın bu icazet merasimine tanıklık ediyoruz, sevinçliyiz, mutluyuz. Öncelikle hıfzını tamamlayan, Kur'an-ı Kerim'i ayet ayet, sure sure gönlüne nakşeden bu yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Deprem felaketine rağmen çocukların Kur'an yolculuğunu aksatmadığına vurgu yapan Hazırlar, "Öteden beri söylediğimiz bir söz var, o da şu; Kur'an-ı Kerim'i hıfz etmek, Kur'an'ı gönlüne misafir etmek, Cenab-ı Hakk'ın bir insana lütfedeceği en büyük nimet, en büyük bahtiyarlıktır. O yüzden bu yavrularımız, hayatlarının baharında, hayatlarının en kıymetli zamanını Allah'ın kitabına ayırdılar. Ne mutlu onlara ne mutlu onları yetiştiren anne babalara. Malumunuz 6 Şubat'ta Gaziantep'in de içerisinde yer alan bölgede çok şiddetli bir deprem yaşandı. Öncelikle bu depremde kaybettiğimiz bütün canlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet niyaz ediyorum. Biz o felaketle uğraşırken, o felaketin yaralarını sarmaya çalışırken bu yavrularımız hafızlıklarına devam etti. Bu yavrularımız çevrimiçi de olsa derslerini okumaya devam etti. Bu yavrularımız Kur'an yolculuğunu aksatmadan devam ettiler. Dolayısıyla bunlar sadece hafızlık yapmadılar aynı zamanda bir başarı hikayesi yazdılar. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum." dedi.