T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Gaziantep Müftülüğü

14.01.2020

Aile Bağlamında Helal Tüketimden Bilinçli Yaşama

Aile Bağlamında Helal Tüketimden Bilinçli Yaşama

              Gaziantep İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Aile Bağlamında Helal Tüketimden Bilinçli Yaşama” projesinin devamı olarak Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın proje hakkında bilgi verdi. Konuşmasında tüketicilerin çeşitli içsel ve dışsal faktörlerin etkisiyle tüketim eylemini gerçekleştirdiklerini, günümüzde çalışan nüfusun artması ve insanların yemek yapmak için zamanının kalmaması hazır gıda talebini artırdığını buna bağlı olarak  hazırlanması kolay ve tüketilmeye hazır olan bu gıdaların raf ömrünü uzatmak için de gıda katkı maddelerinin kullanımı zorunlu hale getirdiğini, bu katkı maddelerinin helal ya da haram olduğunu belirlemek için kaynağının tam olarak bilinmesi gerektiğini vurguladı. Helal gıdanın tüketimi konusunda bilinçli bir tüketim anlayışını geliştirmek, böylelikle bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak sağlam bir nesil için gerekli adımların atılması amacıyla, Yaz Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik projeyi başlattıklarını belirtti. Benzeri bir programın  erkek personele yönelik de yapılacağını ve  projeye ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarında, Gençlik Merkezlerinde, KYK yurtlarında, Milli eğitime bağlı okul ve pansiyonlarda uygulamaya devam edildiğini söyledi.

             Konferansa proje destekçisi olan GİMDES Hanımlar kurulu Gaziantep temsilcisi Gıda Mühendisi Gülşen FİDAN hanım sunumunda; bilinçli, helal ve sağlıklı tüketimin öneminden bahsetti. Ayrıca günümüzde katkı maddeleri ve koruyucuların sadece gıdalarda olmadığını yaşamımızın her alanında; ilaç, kozmetik, temizlik ürünlerinde de karşımıza çıktığını dile getirdi. Bu tüketim ürünlerine  konulan katkı maddelerinin neler olduğunu ve insan sağlığı için ne gibi riskler oluşturduğunu açıkladı. GİMDES ile ortak yürütülen projede yer alan gıda mühendisinin teknik bilgileriyle uygulamalı verilen seminerlerde meyve suyu, milkshake, meyveli yoğurt, pizza gibi daha bir çok yiyeceğin evde helal ve temiz bir şekilde hazırlanabileceği gösterildi. Program hediye takdimi ile sona erdi.