Gaziantep İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarımızda hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan 211'i erkek, 107'si kız olmak üzere toplam 318 Hafız Öğrencimiz, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile belgelerini aldılar.
Program, Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam-Hatibi Alpcan ÇELİK’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kur’an Kursu öğrencilerimizin hafızlık yolculuğunu anlatan sinevizyon gösterimi izlendi. Hafız öğrencilerimizin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızlarımızın yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.
Programın ilerleyen bölümlerinde Büyük Çamlıca Camii Müezzini Mustafa ALPHAYTA, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle salona manevi bir atmosfer kattı.
İl Müftü Vekili Şakir AKTAŞ, konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine nakşeden öğrencilerimizin sadece Kur'an'ın metnini ezberlemediklerini, o yüce Kur'an'ın nuruyla nurlandıklarını, ahlakıyla ahlaklandıklarını belirterek, “Rabb’im bu ezberlemiş oldukları Kur’an-ı Kerim’i bu dünyada kendilerine daima yoldaş eylesin, kıyamette kendilerine şefaatçi eylesin, cehennemden koruyacak bir kalkan ve cennete götürecek hayırlı bir arkadaş eylesin.” dedi.
AKTAŞ, Gaziantep genelinde 8 kız ve 14 erkek Kur’an Kursu’nda toplam 2.070 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını ifade ederek, Gazi Şehrimizde Kur’an hizmetlerinin hem nitelik hem de fiziki imkân açısından her geçen gün daha ileriye gittiğini vurguladı.
Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada emeği, gayreti ve azmiyle Kur’an-ı Kerim’i hıfzedip gönüllerine nakşeden yavrularımızla, onları yetiştiren hocalarımızla ve destek olan aileleriyle gurur duyuyoruz. Bu güzel tablo, şehrimizin manevi zenginliğini ve geleceğe dair umudunu yansıtıyor.” ifadelerini kullandı.
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet KAPUKAYA, hafızlığın önemine vurgu yaparak, “Sevgili Peygamberimiz mescidinin yanında hafızları yetiştirdi. Kur’an muallimlerini, öğretmenlerini yetiştirdi. Onlar da Kur’an-ı Kerim’i nesilden nesile aktardı ve bizlere kadar ulaştırdı. Gaziantep İl Müftülüğü olarak bizler de hafızlıklarını tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren hocalarımıza, destek olan ailelerine ve hafızlık eğitimine katkı sağlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimiz, hafızlarımızın Kur’an’la olan yolculuğunu daim eylesin." dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU törende yaptığı konuşmada hafızlarımızı tebrik etti.
Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Merasimine; Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Reis-i Kurra Vekili ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim NOĞMAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet KAPUKAYA, Gaziantep İl Müftü Vekili Şakir AKTAŞ, Kilis İl Müftüsü Alaattin BOZKURT, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut DOĞAN, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan TUNÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder ARPACI, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir SÖKÜCÜ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir ÖZTEKİN, Protokol Üyeleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Hayırseverlerimiz, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Proje Okul Müdürleri, Hafızlarımızın Aileleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Program, Reis-i Kurra Vekili İbrahim NOĞMAN tarafından yapılan dua ve ardından hafızlarımıza İcazet Belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.