19.07.2024

İtalyan Vatandaşı Alessandra İslam'ı Seçti

Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze başvuran İtalyan vatandaşı Alessandra için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Müftülüğümüzde düzenlenen Merasimde Kelime-i Şehadet getiren Alessandra, Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Bugün Kelime-i Şehadet getirerek İslam ile müşerref olacak kardeşimizin bu ikrarına şahitlik için burada bulunuyoruz. Bakara süresinin son iki ayetinde Cenab-ı Allah bize kendisini tanıtır. Bizler biliyoruz ki Allah birdir, dengi, benzeri ve ortağı yoktur. Biz bütün peygamberlere iman ederiz. Allah Resulü Muhammed (s.a.v)’e gelinceye kadar tüm peygamberlerin çağrısı olan İslam'a Kelime-i Tevhid’e, Allah’ın birliğine iman ettiniz. Allah hayırlara vesile etsin” dedi. Müslüman olan Alessandra'ya İhtida belgesini veren İl Müftümüz, İslam dininin temel esasları hakkında da bilgiler verdi.

Kelime-i Şehadeti getirerek Müslüman olan Alessandra “Sinem” ismini aldı.

Merasim, yapılan dua ile tamamlandı. Merasimin sonunda İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İhtida Belgesini takdim ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından İtalyanca Kuran-ı Kerim meali hediye etti.