15.07.2024

Nazire Eruslu Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Hayırsever Ökkeş ERUSLU ve ailesi tarafından yaptırılan Şahinbey Müftülüğü Nazire Eruslu Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun açılışı Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Açılışa İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus DEMİR, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin TAŞÇI, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı , Adıyaman İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, Hacı Ahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Müdürü İsmail Akbulut, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Hayırsever Ökkeş ERUSLU ve Ailesi ile Vatandaşlarımız katıldı.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Bugün bu muhteşem Kur’an Kursunun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kursumuzda okuyan öğrencilerimiz hem hafızlık eğitimi alıyor hem de eğitimlerini aksatmadan okullarına devam ediyorlar. Şu an da yatılı ve gündüzlü olmak üzere, 300 öğrencimiz bu Kur’an Kursumuzda eğitim görmektedir. Ben öncelikle bu Kur’an Kursunun temelinden bitişine kadar, her şeyiyle ilgilenen, emek sarf eden hayırsever Ökkeş ERUSLU ve Ailesi başta olmak üzere teşrifleriyle bizleri onurlandıran Diyanet İşleri Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir” hadis-i şerifini hatırlatarak, Kur’an bizim hayat rehberimiz. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaracak olan kitap Kur’an-ı Kerim’dir. Biz de O’nun yolunda bütün müminler ve bu medeniyetin mensupları olarak elimizden geldiği kadar yürümeye gayret ediyoruz.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an kursları hizmetlerini bütün hizmetlerinin önünde tuttuğuna dikkati çekerek, “Çünkü Kur’an öğreniliyor, hıfzediliyor, anlaşılmaya çalışılıyor. Nihai hedefimiz hayatımızı Kur’an’a göre tanzim etmek. Kur’an’a hayat rehberi dediğimize göre bu medeniyetin mensupları olarak birinci hedefimiz Kur’an-ı Kerim’e göre yaşamaktır” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve Protokol tarafından kurdele kesilerek Kur’an Kursunun açılışı gerçekleştirildi.