04.10.2023

Aziz AKTAN

1977 Yılında Adıyaman İli Sincik İlçesinde doğdu, İlkokulu aynı İlçede bitirdi, 1999 yılında Adıyaman Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Takriben 4 yıl bir medresede ders almanın yanında, gayrı resmi belletmenlik görevini yürüttü.

2004 yılının sonunda Bursa İli Gemlik İlçesi Fındıcak Mah. Cami’ne süresiz Vekil İmam Hatip olarak atandı, 2005 yılında Kadrolu İmam Hatip olarak aynı yerde görevine devam etti. 2007 yılında İlitam Programı çerçevesinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Tamamlama eğitimini tamamladı.

2009 yılının Ekim ayında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezine intisab etti, bu süre içerisinde Malatya Doğanyol, Samsun 19 Mayıs ve Erzurum Olur İlçelerinde 1’er aylık Stajyer Vaizlik görevi yürüttü. 2012 yılında buradaki eğitimini tamamlayarak Ankara İl Müftülüğü’ne Cezaevi Vaizi olarak atandı. 2015 yılında Erzurum İli Karaçoban İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2019 yılı Eylül ayında ise Adana İli Feke İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı.

2023 Yılı Mart ayında Diyanet Suriye Genel Koordinatörü görevlendirilmesi ile Gaziantep İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.Tefsir Ana Bilim dalında Yüksek Lisans çalışması devam etmekte olan Aziz AKTAN B Seviyesinde Arapça ve A2 derecesinde Almanca bilmektedir. Aziz AKTAN Evli ve 2 çocuk babasıdır.