06.04.2022

Dr. Ramazan YILDIRIM

1977 yılında Adıyaman'ın Kahta İlçesinde dünyaya gelen Dr. Ramazan YILDIRIM, ilk ve orta tahsilini kendi ilçesinde bitirdi.

1995 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 1997 yılında görevinden dolayı Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı. Burada okurken Van Merkez Ulu Camide beş yıl Din Görevlisi olarak çalıştı.

2005 yılında Pendik-Haseki Müftülük İhtisas Kursunu ve Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi bilim dalında devam ettiği Yüksek lisansını tamamladı. Sırasıyla İstanbul/Gaziosmanpaşada Vaiz, ardından Van Bahçesaray ve Muradiye ilçelerinde Müftü olarak çalıştı.

Almanyada 2010-2015 yılları arasında Din görevlisi olarak çalışırken, görev yaptığı Hannoverde bulunan Gottfried Wilhelm Leibniz Üniversitesinin Religionswissenchaft Enstitüsünde "Die Rechte der Tiere im Qur'an und in den Hadithen" adlı Almanca çalışması ile Doktorasını 2015 yılında tamamladı.

Yurtdışı görevinden sonra sırasıyla Konya/Altınekin ve Gaziantep/İslahiye Müftüsü olarak çalıştı. 2020 yılında Gaziantep İl Müftü Yardımcılığına getirildi. Evli ve dört kız çocuğu babası olan Yıldırım, iyi seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Halen akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Basılmış Eserleri:

1. İşraki Filozof Şehrezuri'nin Nefs Anlayışı, KDY Yayıncılık, 2021, İstanbul

2. Die Rechte der Tiere im Qur'an und in den Hadithen (Almanca), DİB Yayınları, 2021, Ankara

3. Kur'an ve Hadislerde Hayvan Hakları, KDY Yayıncılık, 2023, İstanbul