Gaziantep Müftülüğü

29.12.2019

Dr.Ramazan YILDIRIM

1977 yılında, Adıyaman'ın Kahta İlçesinde dünyaya gelen Dr. Ramazan YILDIRIM, İlk ve orta öğretimini kendi ilçesinde bitirdi. Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okurken Van Merkez Ulu Camide beş yıl din görevlisi olarak çalıştı. 2005 yılında Müftülük İhtisas Kursunu ve Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi bilim dalında devam ettiği Yüksek lisansını tamamladı. Sırasıyla Gaziosmanpaşa da Vaiz, Van Bahçesaray ve Muradiye de İlçe Müftüsü olarak çalıştı. Almanyada 2010-2015 yılları arasında Din görevlisi olarak çalışırken görev yaptığı Hannoverde bulunan Gottfried Leibniz Üniversitesinin Religionswissenchaft Enstitüsünde "Die Rechte der Tiere im Qur'an und in den Hadithen" adlı Almanca çalışması ile Doktorasını 2015 yılında tamamladı. Yurtdışı görevinden sonra Konya Altınekin İlçe Müftüsü olarak üç yıl görev yaptı.Daha önce takriben 1,5 yıl İslahiye İlçe Müftüsü olarak çalışan hocamız 27.01.2020 tarihi itibari ile İl Müftü Yrd. olarak yeni görevine başlamıştır.