Gaziantep Müftülüğü

31.01.2020

Hayriye Aydın

1974 yılında Siirt’te doğdu. 1994’te Van İmam-Hatip Lisesi’nden, 2001 yılında Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bitirme tezi en akademik tez olarak kabul gördü. 2002-2013 yılları arasında İstanbul’da farklı STK’ların eğitim faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı. Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezinde ilköğretim 4. ve 5. sınıflara yönelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi materyal kitabı hazırlama komisyonunda yer aldı. 2006’da Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İzmit/Derince’de Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başlayan Hayriye AYDIN bu görevine 2008-2014 yıllarında  İstanbul/Gaziosmanpaşa’da devam etti. 2010’da İstanbul Müftülüğünün açmış olduğu Tashih-i Huruf kursunu başarıyla bitirdi. 2012-2013 yıllarında Elmalılı Hamdi Yazır Kur’an Akademisinde Doç. Dr. Fatih Çollak hocanın Tashih-i Huruf derslerine devam ederken bir yandan da Davut Gani hocadan ders aldı. 2014’te Ordu’ya vaiz olarak atandı. 2015-2017 yıllarında Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şubesi Yükseköğrenim İyilik Programı  Eğitim Genel Koordinatörlüğünü yürüttü. 2017 yılında Sakarya/Sapanca ilçe vaizliğine tayin oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Bayan Müftü Yardımcılığı sınavını kazanarak Gaziantep Müftülüğüne İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Yüksek Lisansını Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Hadis ana bilim dalında yapan Hayriye Aydın, Arapça ve İngilizce  bilmektedir.