13.09.2019

Hafızlık Bölge Yarışması Gaziantep’te Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Kur’an kurslarımıza katılımı arttırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencilerimizi motive etmek amacıyla Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında okuyan Erkek ve Bayan öğrencilerden Gaziantep, Hatay ve Kilis illerinin birincileri arasında gerçekleşen Hafızlık Yarışması Bölge Finali 13 Eylül 2019 Cuma günü saat 10:00’da Gaziantep İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı. Sınav Komisyonun da Samsun Aşık Kutlu Eğitim Görevlisi Murat AYKAÇ, Gaziantep Yavuzeli ilçe Müftüsü Halil BİLİK ve İl Vaizi Emine ÇOŞKUN görev aldılar.

Hatay, Kilis ve Gaziantep illerinden Kur’an Kurslarında hafız öğrencilerin katıldığı yarışma sonucunda Erkekler Kategorisinde Gaziantep Hoşgör Fatih Kur’an Kursu Öğrencisi Hasan Hüseyin EKER, Bayanlar kategorisinde ise Gaziantep Hacı Gülsüm Eruslu Kur’an Kursu öğrencisi Derya TAŞ bölge birincisi oldu. Yarışma sonunda dereceye girenler ile yarışmaya katılan komisyon üyelerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ayrıca Ön eleme için Erkek Öğrenciler 01 Ekim Salı günü, Bayan Öğrenciler 2 Ekim Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hazır bulunacaklar. Ardından Finale kalmayı hak eden Erkek öğrenciler için 26 Ekim 2019 Kayseri ilinde, Bayan öğrenciler ise 03 Kasım 2019 tarihinde Sakarya’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacaklar.