MEVLİD KANDİLİ MESAJI

11 Aralık 2016 Pazar gününü 12 Aralık Pazartesi’ye bağlayan gece, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in tüm insanlığı onurlandırarak dünyaya teşrif etmesinin 1446. Yıl dönümünü idrak edeceğiz. Mevlid-i  Nebi’nin, şehrimiz, ülkemiz ve  bütün  İslâm âleminin huzuruna vesile olmasını  Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kandiller; ışıklarıyla karanlık gecelerimizi aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda manevî feyziyle bereketiyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran önemli gecelerdir.

Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) doğumu münasebetiyle asırlardan beri kutlanması gelenek halini alan Mevlid Kandili’ne bütün Müslümanlar, özellikle de milletimiz ayrı bir önem vermiştir. Efendimiz, Yüce Allah’tan insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde müstesna bir yere sahiptir.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in insanlığa getirdiği varlık anlayışında insan, yaratılmışların en saygını ve varlığın özüdür. İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması, İslâm’ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

İşte Mevlid Kandili de insanı, insan-ı kâmil yapan bütün güzelliklerin toplandığı bir rahmet elçisi olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Bu duygular içerisinde Gaziantepli kardeşlerimin Mevlid Kandilini tebrik eder, sağlık ve afiyetimizin devamına, manevi dünyamızın aydınlanmasına, ailemizin mutluluğuna, aramızda sevgi ve saygının pekişmesine, cennet vatanımızın maddi manevi açıdan kalkınmasına, gönül coğrafyamızın birlik ve dirliğine ve bütün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü