25.07.2016

Demkorasi Şehitleri

15.07.2016 tarihinde  fetö/pdy terör örgütü tarafından onurlu Türk Sİlahlı Kuvvetlerine sızmış bazı hainlerce darbe yapılmaya kalkışılmış, Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, Bayrağımıza, Kardeşliğimize kurşun sıkılmış ve ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ı öldürme teşebbüsünde bulunulmuştu. Reisi Cumhur, Türk Milletini bu hainlere karşı durmak ve vatanımızın özgürlüğünü savunmak için meydanlara çağırmış, bütün halk korkusuzca meydanlara dökülmüştü. Maalesef bu onurlu direniş esnasında bazı polislerimiz ve bir çok sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız da üstüne düşen vazifeyi yaparak Cumhurbaşkanımızın "meydanları terketmeyin" çağrısını sabahlara kadar tüm camilerde ezan-sela okutarak vatandaşlara duyurmuştur. 22.07.2016 tarihinde Vatanımızın istiklal ve istikbali mücadelesinde şehit düşen kardeşlerimizi anmak için Yavuzeli İlçe Müftülüğümüzce de cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlendi. Programa İlçemizin her kesiminden vatandaş katılarak, ortak bir amaç için eller semalara açıldı. Yüce Allah böyle bir acı olayı vatanımıza ve milletimize bir daha yaşatmasın. Bu vatanı bölmek isteyen her türlü ihanet şebekelerine fırsat vermesin ve kendi tuzaklarını başlarına geçirsin. Rabbim Vatan, Bayrak ve Din uğruna canını siper eden şehitlerimize de rahmet eylesin. (Amin)