28.03.2024

Minik Öğrencilerimiz Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

İlçemiz Müftülüğü Miraç 4-6 Yaş Kur’an Kursu minik öğrencileri "Ramazan Ayı Etkinlikleri" kapsamında Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlıları ziyaret etti. Bilginin, sevginin, hüznün-sevincin, emeğin, nimetin-sofranın, huzurun, zamanın, mekanın paylaşıldığı bir ay olan Ramazan ayını tebrik etmek, gönül rızalarını kazanmak, hayır dualarını almak, geleceğimizin teminatı yavrularımızın dünyasında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ziyarete İlçe Müftümüz Feyyaz İDİN, İlçe Vaizimiz ve İlçe ADRB Koordinatörümüz Ebru TERCAN, İl Müftülüğü ADRM Görevlisi Zehra DURAK ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz katıldı.
Ziyarette yaşlılara hitap eden Müftümüz "Hayatın mevsimler gibi baharı, yazı, sonbaharı ve kışı var; her dönemin kendine has ayrı özellikleri ve güzellikleri var. Sizler, Yüce Allah’ın dualarına icabet ettiği, ihsan ve ikramına mazhar kıldığı kimselersiniz. Milli ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü yarınlara taşıyan, geçmişimizle geleceğimizi birbirine bağlayan en değerli köprülerimizsiniz, yuvaların dayanağı, bereketin kaynağısınız. Rabbimiz Kur’ân-ı Kerim’de: “Allah, sizi güçsüz olarak yaratan, sonra güçsüzlüğün ardından bir güç veren, sonra gücün ardından bir güçsüzlük ve yaşlılık verendir. O dilediğini yaratır. O hakkıyla bilendir, kudret sahibi olandır.” buyuruyor. Bu ziyaret bugünün yaşlıları, ama dünün gençleri/çocukları ile bugünün çocukları, ama yarının yaşlılarının biraraya geldiği bir ziyaret oldu ve bu ziyaretten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere, bu imkanı veren kıymetli müdürümüze ve bakımevi çalışanlarına, programı organize eden kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Minik öğrencilerimizle  huzurevi sakinleri yaşlılarımız arasında kimi zaman duygusal kimi zaman tebessüm ettiren  anların yaşandığı ziyarette, yaşlılarımız ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaret programı, minik yavrularımızın büyüklerimize gül ve hediye takdimleri ile sona erdi.