26.06.2018

2018 YILI YAZ KUR'AN KURSLARIMIZ BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep Şehitkâmil'de yaz Kur'an kursları düzenlenen törenle başladı.

Törene Gaziantep İl Müftümüz Sayın Ahmet ÇELİK , Şehitkâmil Şube Müdürümüz Sayın Murat Taşdelen, öğrenci ve velileri katıldı.

Şehitkâmil Müftülüğü tarafından hazırlanan yaz Kur'an kursları Ukkaşe B. Mihsan Camii'de düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, ailelere çağrıda bulunarak, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur’an kurslarına göndermelerini istedi ve “Çocuklarımız camilerin gülüdür ve çiçeğidir” dedi.

ve sayın İl Müftümüz  şunları söyleyerek devam etti;
“Türkiye’mizde uzun bir yaz tatili dönemi var. Bu yaz tatili döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı bu son zamanlarda özellikle geliştirerek yaz Kur’an kurslarını en verimli bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. Bunun için gün öncesinden hazırlık yapıyoruz. Çocuklarımıza ihtiyacı olacakları bir Müslüman’ın kendi günlük hayatında ihtiyacı olacak kısa ve pratik bilgileri yani 32 farz dediğimiz farzı öğretti öğretiyoruz. Bizim kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’i okumalıyız ve okutmalıyız. Çünkü Kur’an-ı Kerim Allah'ın (Celle Celaluhu) kitabıdır. Kur’an-ı Kerim ile gönül dünyamızı sürekli canlı ve zengin tutmaya çalışmalıyız.”

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Çelik, bu yüzden çocuklara Kur’an-ı Kerim’in en iyi bir şekilde öğretilmesi için yeterli bir eğitmen kadrolarının olduğunu belirtti.

Program, toplu çekilen fotoğraf çekiminin ardından sona erdi