24.12.2018

Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri

Başkanlığımızca Din görevlilerimizin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla, 22-23 Aralık 2018 tarihlerinde İl ve İlçe merkezlerinde görevli personelimize yönelik 2 gün süreyle “Din Öğretimi Formasyon Programı” kapsamında “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri” düzenlendi.

İl Müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleştirilen program, Emine Konukoğlu Camii İmam-Hatibi Mehmet Fırat’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlimiz ve bağlı İlçelerindeki B ve C grubu camilerde görevli yaklaşık 400 din görevlilerinin ve Vaizlerin katıldığı programın Selamlama konuşmasını yapan İl Müftümüz Ahmet Çelik;  bu faydalı programın düzenlenmesi ve uygulanmasına vesile olanlar ile yürütülmesine katkıda bulunanlara  teşekkür ettikten sonra, seminerin daha kaliteli ve verimli bir din hizmeti verilmesine vesile olması dileğinde bulundu. Din görevlilerimizden konuşmacıları sonuna kadar dinlemelerini, onlardan istifade etmeye çalışmalarını, aldıkları bilgi ve deneyimleri de toplumumuzla paylaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Selamlama konuşmasından sonra, D.İ.B Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin “Din Dili ve İletişim”, Tekirdağ Vaizi Hüseyin Öresin “Cami Merkezli Eğitim Etkinlikleri” İstanbul Vaizi Mahmut Toptaş “Davet ve İrşadda Hz. Peygamber’in Örnekliği”, Eğitim Uzmanı-Yazar Şaban Karaköse “Dini Danışma ve Rehberlik” ve Din İşleri Yüksek Kurulu E. Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar “İslami Hükümlerin Temel Kaynakları” ve “Güncel Dini Sorular ve Cevapları” konularını anlatarak katılımcılara faydalı bilgiler sundular.

Program sonunda görevlilerimiz, verdikleri faydalı ve bereketli bilgiler, etkili ders anlatımları ve konularına olan hâkimiyetleri  dolayısıyla öğreticilere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.