03.12.2018

Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum

Diyanet İşleri Başkanlığının “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde Gaziantep İl Müftülüğümüz tarafından merkez ilçelerde görev yapan din görevlileri ve eşlerine yönelik “Aile Okulu Seminerleri” düzenlendi.

Programa, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı Vaizi Sevdegül Çekiç, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Gaziantep Üniversitesi PDR Uzmanı Ahmet Atıf Solak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi PDR Uzmanı Dr. Hasan Eşici, Kahramanmaraş İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Seyyit Şişman, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Oğuz Göksu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcıları ve vaizleri, müftülük personeli, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an kursu öğreticileri ve eşleri katıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program İstiklal Marşı ve Bülent Güllüoğlu Camii İmam-Hatibi Hafız Mehmet Ali Devrim’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Müftümüz Ahmet Çelik, Kur’an ve sünnet perspektifinde aile olmak ve aile kalmanın önemine vurgu yaptı. Din görevlisi her zaman toplumun önündedir. Ailesiyle birlikte topluma örnek olması ve temsiliyet makamında olduğunun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir dedi.

İl Müftümüz Ahmet Çelik’in açılış konuşmasının ardından seminere katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, son yıllarda çekirdek aile kavramının topluma girmesiyle geniş aileden kopmaların olmasına ve bununla birlikte toplumda farklı sıkıntıların ortaya çıktığını kaydetti.

Vali Gül, Toplumda çeşitli sorunlar oluyor. Bunu en iyi yaşayan, en iyi bilenler sizlersiniz ve sorunların ayrıntılarına baktığımız zaman hepsinde aile kavramının bir şeklide yıpranmasından kaynaklandığını görüyoruz. Herkese vakit ayıran kişiler çocuklarına vakit ayırmıyor. Herkese vakit ayıranlar eşlerine vakit ayırmıyor. Çekirdek aile son yıllarda toplumumuza giderek girmeye başladı.  Çekirdek ailenin topluma girmesi, geniş aileden kopmamızla beraber farklı sıkıntılarımız gelmeye başladı. Burada görüyorsunuz sağlıklı birey, mutlu aile, huzurlu toplum yani biri mutlu olmadan diğerleri olmuyor dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile olmak ve Aile kalmak”, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, “Ailede Çatışma ve Çözüm yolları”, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı Vaizi Sevdegül Çekiç, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Ailede Fıkhi Meseleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminerin ikinci günü Gaziantep Üniversitesi PDR Uzmanı Ahmet Atıf Solak, “Çocukluk Döneminde Din ve Değerler Eğitimi”, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi PDR Uzmanı Dr. Hasan Eşici, “Ergenlik döneminde gençlerle iletişim”, Kahramanmaraş İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Seyyit Şişman, “Aile içi iletişim”, Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Oğuz Göksu, “Aile ve Medya okuryazarlığı” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program sonunda İl Müftümüz Ahmet Çelik,  seminerlerin topluma din hizmeti veren din görevlisi ve ailelerinin bu eğitim sürecinden geçtiğini ifade ettiği teşekkür konuşmasının ardından katılımcılara belge takdimi ile sona erdi.