Gaziantep Müftülüğü

25.09.2021

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) Suriye’nin kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde hayırseverlerin katkısıyla inşa edilen hizmet mekanlarının toplu açılışı gerçekleştirildi

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte hizmetlerine devam eden Türkiye Diyanet Vakfı, Dini hizmetlerin yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

2011 yılında başlayan iç savaşta ve sonrasındaki terör saldırılarında bir çok ibadethane zarar görmüş kullanılamaz hale gelmişti. TDV, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat Bölgelerinde hayırseverlerin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 487 caminin tadilat ve tefrişatını yapmış, 225 cami inşa etmişti.

Afrin, Bab, Cerablus ve Azez'de Sebil Camii, Azez Müftülüğü, Azez Kur’an Kıraat Merkezi, Cerablus Müftülüğü, 14 ayrı 4-6 Yaş Kur’an Kursu ile tadilat, tefrişat ve çevre düzenlemesi yapılan Gaziantep Üniversitesi Azez İslami İlimler Fakültesi binası hizmete açıldı.

Bunun yanı sıra terörden arındırılan bölgelere yönelik yardımların koordinesi ve ihtiyaç sahiplerine düzenli bir şekilde ulaştırılması amacıyla inşa edilen Türkiye Diyanet Vakfı Lojistik Merkezi de hizmete açıldı.

Azez ilçe merkezinde düzenlenen toplu açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Kilis Valiliği yetkilileri ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde bölgede hizmet sunan, bu hizmet mekanlarına katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplu açılış töreni sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı Ali b. Ebi Talib Camii'nde, hafızlıklarını tamamlayan 191'i kız olmak üzere 289 öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Bir 9 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir