27.03.2021

Aile ve Dini Rehberlik Merkezinin Temeli Dualarla Atıldı

Kısa süre önce protokolü imzalanarak inşa çalışmalarına başlanan Gaziantep Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin temel atma töreni, Gaziantep Valisi Davut GÜL, Gaziantep Milletvekili Derya BAKBAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, merkez İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, ilçe Müftüleri, binanın yapımını üstlenen Hayırsever Asım KÖKOĞLU ve ailesinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programda söz alan Gaziantep Valisi Davut GÜL, “Gerçekleştirdiğimiz her hizmette en önde gördüğümüz Asım Bey ve bu merkezin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel merkezlerde Gaziantep öncü şehir olmaktadır.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Derya BAKBAK, "toplumun temel taşı olan aileyi merkeze alan böyle bir merkezin inşası gerçekten önemlidir, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, “Cinsiyet ayırımı yapmadan bireye değer veren, aileyi önemseyen bir kültürün evlatlarıyız. Değerli İl Müftümüzün Aile Merkezi ihtiyacını dile getirmesi ile beraber gerekli çalışmaları başlattık ve bugün temel atma töreni için bir aradayız. Başta İl Müftümüz Hüseyin hocama, Hayırseverimiz Asım beye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, dedi.

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR konuşmasında, katılımlarından dolayı Vali Davut Gül, Milletvekili Derya BAKBAK, Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyelerine teşekkür etttikten sonra “Gaziantepte ilk defa inşa edilecek olan bu bina Türkiye’de öncü merkezlerden bir tanesi olacak. Sınıfları, Kütüphanesi Sosyal alanları ile örnek oluşturmasını hedefliyoruz. Hayırseverimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk harç konularak merkezin temeli dua ve tekbirlerle atıldı...