18.02.2021

İl Müftümüzün Regaib Kandili Mesajı

Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde barındıran üç aylar, Regâib gecesiyle başlar; Miraç ve Berat gecesiyle devam eder.

Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, ülfet ve muhabbetimizi artıran Ramazan bayramıyla taçlanır.

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınma, gönüllerimizi ferahlatma, dünya telaşı ile akıp giden ömrümüzü muhasebe etme fırsatı olarak bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir.

Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden bütün insanlığın istifade etmesini, Rağbetimizin; Rabbimize, Rabbimizin razı olduğu amellere, birlik, beraberlik ve kardeşliğe olmasını diliyor,

Başta Gaziantepli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam Âlemi'nin Regâib Kandilini tebrik ediyorum...

Dr. Hüseyin HAZIRLAR

Gaziantep İl Müftüsü