27.10.2020

5 yaşındaki Suriyeli çocuğa TDV sahip çıktı

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi, Suriye’deki savaşta işitme duyusunu kaybeden 5 yaşındaki Hasan Halil’i tedavi ettirdi.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi, 2011 yılından beri iç savaşın yaşandığı Suriye’de, evinin önünde patlayan bomba nedeniyle işitme duyusunu kaybeden 5 yaşındaki Hasan Halil’e umut oldu.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailesiyle birlikte Gaziantep’te yaşayan 5 yaşındaki Hasan Halil, babasının gittiği camide tanıştığı Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi Nasır Demir aracılığıyla tedavi oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile ameliyat ettirilen Hasan Halil, takılan ses cihazıyla yeniden duymaya başladı.

Tekrar işitmeye başlayan Hasan Halil’i mutlu gününde yalnız bırakmayan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Bu kardeşimizin camideki tanışmadan sonra derdine deva bulunmasından hareketle, camideki buluşma ve tanışmanın Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu gördük. Biz Hasan'ın ses duyduktan sonra yüzündeki gülüşü gördük. Bu yavrumuz henüz 1 yaşındayken evlerinin olduğu mekana düşen bombanın patlaması sonucu işitme ve konuşma yetisini kaybediyor. Ülkemizde hayırseverlerin katkısıyla bu yavrumuz bu zorluğu aştı. Emek ve gayretlerinden dolayı din görevlimiz Nasır Demir'e ve hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Hamdolsun bugün yavrumuzun ilk kez işitmesine tanık olduk" dedi.

Oğlunun tedavisinde emeği geçenlere teşekkür eden baba Halil ise "Oğlum inşallah sağlığına kavuşur, sesleri duyar, okula gider, arkadaşlarıyla oynar ve konuşur. Tüm hayırseverlerden, hayır kurumlarından ve ameliyatı yapan doktorumuzdan Allah razı olsun" diye konuştu.