24.07.2020

Vekaletle Kurban Gönül Köprüleri Kurar

İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramı’na daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Cenab-ı Hak sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde, ümmetçe, milletçe nice bayramlara hayırla, huzurla eriştirsin. Bayram, hem Rabbimize hem de kardeşlerimize yakınlığın vesilesi olan kurban ibadeti ile gelir. İnsanlık tarihi kadar eski olan Kurban ibadeti mümin gönülleri sevgi ve muhabbetle, birbirine ve Allah'a yaklaştırarak Allah'ın rızasını kazanmaya vesile olur.
Kurban Bayram’ında Resulullah’ın (sav) ‘Kurban Bayramı günlerinde bir kimse kurban kesmekten daha sevimli bir amel yerine getirmiş olamaz’ Hadis-i Şerifini hepimiz kendimize şiar edinmeli, tarih boyunca peygamberlerin ortak mirası olan bu kurban ibadetini yaşamalı ve yaşatmalıyız, dedi.

Kurban aynı zamanda yardımlaşmak ve paylaşmaktır, diyen Hazırlar, “Türkiye Diyanet Vakfı, geçtiğimiz yıl 149 ülkede 453 bin 560 hisseyi fakir, yoksul ve muhtaçlarla paylaştı. Bu yıl da Vakfı’mız ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak gayesi ile yurt genelinde bu çalışmayı devam ettiriyor. ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganıyla Vakfımız, milletimizin kurbanını emanet bilinci ile kabul ediyor ve muhtaçlara ulaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Salgın nedeniyle dünya çapında yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin sayısının artması bu sene Türkiye Diyanet Vakfı'nın yapmış olduğu bu çalışmayı daha bir anlamlı hale getiriyor, diyen Hazırlar; başta ülkemizdeki kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde muhtaç, yoksul ve yardıma ihtiyaç duyan kardeşlerimize ulaştırmak için kardeşlerimizi vekâlet yoluyla kurbanlarını vermeye davet ediyoruz.” dedi. Vekaleten kurban vermenin aynı zamanda bulaş riskini azaltma yollarından biri olduğunu ifade eden Hazırlar: "Kardeşlerimiz vekâletlerini mahallelerindeki Kur'an kursu öğreticilerine, cami görevlilerimize ve müftülüklerimize başvurarak ulaştırabilirler. Kurban bağışında bulunan kardeşlerimizin vekâletleri bağış makbuzu mukabilinde kabul ediliyor. Kurban kesildikten sonra da hayırseverlerimize mesaj yoluyla, Kurbanlarının kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığına dair bilgi veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yedi kıtada insanlığın hizmetinde olduğunu ifade eden Hazırlar, “Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde sosyal yardımlar, eğitim yardımları ve cami inşa hizmetleri başta olmak üzere gönülleri inşa edecek hayırlı hizmetlere öncülük eden önemli bir kurumdur, necip milletimizin hayır elidir. İnşallah halkımızın bu iyilik seferberliğine, iyilik ve merhamet yardımlaşmasına bekliyor, bütün vatandaşlarımızı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyona davet ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Balıklı Meydanı’nda ve farklı alışveriş merkezlerinde de vekâlet yoluyla kurban kesim stantları açmış bulunuyoruz, kardeşlerimiz buralardan da bizlere ulaşabilirler, dedi.