06.02.2022

200 Hafızımız için Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Gaziantep İl Müftümlüğümüz organizesiyle İlimiz Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde hafızlığını tamamlayan 200 öğrenci için İlçemizde "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. Hafızların Salavat ve Tekbirler eşliğinde salona giriş yaptığı dakikalarda aileler ve misafirler duygu dolu anlar yaşadı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası açış ve selamlama konuşması yapan Gaziantep İl Müftüsü Dr Hüseyin HAZIRLAR, Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini nakış nakış gönüllerine nakşeden hafızları tebrik ederek. “Cenab-ı Hak, hayatları boyunca yavrularımızın gönlünden Kur’an-ı Kerim'in rahmetini, bereketini hiçbir zaman eksik etmesin. Bugün Gaziantep için gerçekten çok özel ve çok müstesna bir gün. 200 civarında hafızımızın hafızlık icazet merasimi için bir araya geldik. Bu tablo Gaziantep'in şu ana kadarki gördüğü en muhteşem tablolardan bir tanesidir. 200 hafız bir arada ve bu yavrularımızın her biri diplomalarını aldılar, hafızlıklarını ikmal ettiler, sınavları geçerek bugün huzurunuza geldiler. Bu yavrularımız salgın döneminde o zor koşullarda her birimiz köşemize çekilirken, her birimiz hanelerimizde ‘ne olacak’ diye beklerken, salgın döneminin kahramanı oldular. Allah'ın kelamını ayet ayet sure sure gönüllerine nakış ettiler. Can-ı gönülden tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum.” dedi. “Hafızlık Cenab-ı Hakk'ın bir insana lutfedebileceği en büyük şereflerden bir tanesidir” Kur’an-ı Kerim ve hafızlığın önemine dikkat çeken Hazırlar, “Bizler inanıyor ve biliyoruz ki hafızlık Cenab-ı Hakk'ın bir insana lütuf edebileceği en büyük şereflerden bir tanesidir. Bugün yavrularımız hafızlıklarını ikmal ederek hayatları boyunca yapabilecekleri en nitelikli adımlardan birini attılar. İnşallah bu yavrularımız gelecekte de din-i mübin-i islam ve insanlık için faydalı bilgiler öğrenen birer nesil olacak, birer evlat olacak. Rabbim onların bahtını açık etsin. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki bizim öyle bir kitabımız var ki bu kitaba bakmak, okumak, dinlemek ibadet ama en büyük ibadet bu Kerim kitabın insanlığa hayat veren ilkelerini hayata yansıtmaktır. Bu yavrularımız inşallah böyle bir yolculuğa çıkacaklar, Rabbim bu yolculuklarında kendilerine muvaffakiyetler ihsan eylesin.” diye dua etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Hilmi KARSLI, ilmi hayatında aldığı en önemli diplomanın, hafızlık diploması olduğunu söyleyerek “Ben de elhamdulillah 13 yaşında hafız oldum. Bu sayede elli seneden bu yana akademik çalışmalar yürüten bir kardeşiniz olarak hafızlık müessesesinin paydaşları ile bazı hususları paylaşmak istiyorum" diyerek "Aradan 50 sene geçti. O zaman bu işin ne denli önemli olduğunu farkadememiştim. Sevgili Hafızlar! Eğitim hayatım boyunca birçok belge, diplomalar aldım.Bunların arasından en önemlisi en güzeli Hafızlık Belgesidir. Çünkü hafızlık, hayatımızda sürekli bizi besleyen, zihin ve gönlümüzü kuşatan, eşsiz bir bereket kaynağı olmuştur" dedi. "Eğitim hayatım boyunca çok hocalarımız danışmanlarımız oldu. Bunların içerisinde en değerli hocam hafızlık hocam olmuştur. Çünkü beni ben yapan hafızlığıma vesile olmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Hafızlık,sonraki tahsil hayatımızın özgüvenimizin kaynağı olmuştur. Kuran bizleri her türlü olumsuzluklardan korumuştur" diyerek konuşmasını sürdürdü. "Gayemiz burada hafızlık bereketinden milletimizin daha fazla nasıl istifade edeceğidir" diyenlerle Karslı, "Bunun üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Özellikle müftülerimiz Kur'an kursu yönetici ve hocalarımız, vakıf yetkilileri ve hayırseverlerimiz, hafızlarımız onların anne ve babalarına sizlere sesleniyorum; "Asr-ı Saadette hafızlığın amacı Kur’an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamaktı. Öyleyse bizim bugün bütün amacımız bu olmalıdır. Planlarımız, sistemlerimiz, programlarımız buna göre yapılanmalıdır. Hafızlarımız sadece Kur’an-ı Kerim'in ezberi ile yetinmemelidir. Hafızlık aynı zamanda manevi ahlaki bir olgunlaşma sürecidir. Hafızlar kendine özgüveni olan liderlik yapabilecek olgun kişilikte yetişiştirilmelidirler. Çünkü hafızlar Kur'an'ı ezberlemişlerdir. Hafızlarımızı, onları yetiştiren hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum ” diyerek konuşmasını bitirdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Hilmi KARSLI, Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN, Gaziantep Vali V. Muhammet ÖNDER, Milletvekilleri Ali ŞAHİN ve Müslüm YÜKSEL, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, İl Kurum Amirleri, İlçe Müftüleri, Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı, Ahmet Ziylan Eğitim ve Kültür Vakfı, Mehmet Ali Eruslu Vakfı,Yasin Kaplan Vakfı, Anadolu Tevhid Vakfı yetkilileri, aileler ve halkımızın yoğun katılım gösterdiği İcazet Merasimi programı Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN hocanın duası ve sonrasında hafızlara hediye takdimi ile son buldu.