01.09.2022

ÜZERİNE GÜNEŞİN DOĞUP BATTIĞI EN HAYIRLI AN'A ŞAHİTLİK ETTİK.

Bugun Nurdağı İlçe Müftülüğümüze müracaat ederek müslüman olmak istediğini söyleyen Kazakistan asıllı Regina /Ece hamfendinin ihtida merasimiyle duygulandık.
"Ateist bir aileye mensup olduğunu İbrahim isminde Nurdağı"li Namaz kılıp ibadet eden bir genç ile tanıştıktan sonra İslam'a merakının oluştuğunu ifade eden Regina şehadet kelimesini getirdikten sonra ruhunun huzur dolduğunu" ifade eyledi.
İlçe Müftümüz Abdulhalık OCAKHANOĞLU İslam'ın temel bilgilerini ve yüce Allah'ın rahmet dolu mesajlarını paylaşırken şahitlerin duygusal anlar yaşadığı görüldü.
Müftülük makamında düzenlenen merasimde şehadet kelimesini getirerek müslüman olan Regina , Ece ismini kullanmak istediğini ifade etti.
Müslüman olmasına sebep olan ve aynı zamanda yarım Hafız olan İbrahim gencimizin aynı zamanda tercumanligimizi yaptığı ihtida töreninde Hurşit camii imam Hatibi Reşit GÖKKAYA Kur'an'ı Kerim tilaveti yaptılar.
İhtida ederek kardeşlik kervanına katılan Ece kardeşimize çeşitli hediyeler veren ilçe müftümüz bundan sonraki hayatında hayır dileklerinde bulundular.