13.05.2021

İLÇE MÜFTÜMÜZ ŞAKİR AKTAŞ'IN BAYRAM MESAJI

Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznünü kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz.

Ramazan ayı ki, Sahuruyla, Orucuyla, İftarıyla, Teravihiyle, mukabelesiyle, paylaşma ve dayanışmasıyla Mü'min gönüllerde çok güzel izler bıraktı.

Ramazan ayı adeta inananlar için bir mektep mesabesindedir.

Bu mektep de inananlar hem ruh hem de beden talimine tabi tutularak İnsanı Kamil olma eğitimi alırlar. Neticede bir ayın sonunda bu mektepden mezun olarak bayrama ulaşırlar.

Geride bıraktığımız son iki Ramazan ayımız, bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle belki biraz buruk geçti.

Bir de buna ilaveten Mukaddes ayımız Ramazan'da Mukaddes olan ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya, gözleri dönmüş israil askerleri tarafından defalarca baskın yapıldı, ibadet eden kardeşlerimiz saldırıya uğradı ve Gazze'de onlarca kardeşimiz Şehit edildiler.

Şu icabet vakitlerinde Rabbimizden Dua ve niyazım odur ki, tutmuş olduğumuz oruçlarımız, cehennemden uzaklaşma ve cennete yaklaşma vesilemiz olsun. Tüm dünya Müslüman'larının birlik ve beraberliğine vesile olsun. Mazlumların kurtuluş muştusu, Mescidi Aksa'mızın hürriyetine vesile olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramınız mübarek olsun.

Şakir AKTAŞ

Araban İlçe Müftüsü