Gaziantep Müftülüğü

11.01.2018

“Hz. İbrahim ve Tevhid Mücadelesi” Konulu Konferans

Gaziantep İl Müftülüğümüz tarafından 10 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 19:00’da “Hz. İbrahim ve Tevhid Mücadelesi” konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğümüzde düzenlenen konferansa İl Müftümüz Ahmet Çelik, İl Müftü Yardımcılarımız, Eğitim Uzmanı, Vaizlerimiz, Murakıplarımız, İmam-Hatiplerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Ahmet Çelik yaptı.  Tüm Müslümanların Hz. İbrahim'i anlamaya ve onun durduğu çizgide durmaya mecbur olduğunu belirten İl Müftümüz Ahmet Çelik, tek kurtuluş yolunun İslam olduğunu söyledi. Hz. İbrahim'e en yakın insanların ona iman edip yakın duranlar olduğunu ifade etti.

Çelik, Hz. İbrahim'e sadece kuru kuruya iman etmek başka, kırmızı bültenlerle aranan, ölüme mahkûm edilen, yakalanıp ateşe atılacak bir peygamberin yanında durup başına gelenleri kabullenmek başkadır. İşte bu müminler ona en yakın olanlardır dedi.

Daha sonra “Hz. İbrahim ve Tevhid Mücadelesi” konulu konferansını yapmak için kürsüye çıkan İl Vaizimiz Ramazan Çaldıran, Hz. İbrahim’in hayat ve Tevhit mücadelesini Kur’an-ı kerimden örnekler vererek anlattı.

Program İl Müftümüz Ahmet Çelik’in İl Vaizi Ramazan Çaldıran’a hediye takdimiyle sona erdi.