13.11.2019

İlçe Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Düzenlendi

İlçe Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Saat:10.00'da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferans yoğun katılımla gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali ASAR hocamızın konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberimiz ve Aile" konulu konsferansa İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer KALAYLI, İlçe Belediye Başkanımız Sayın M. Rıdvan FADILOĞLU, İl Müftümüz Sayın Ahmet ÇELİK, Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet ŞAHİN, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Din görevlilerimizin okuduğu sala ve Ülgen Konukoğlu Camii İmam-Hatibi Musa BİLİR'in okuduğu Kur'an tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İlçe Müftümüz Sayın Feyyaz İDİN, selamlama konuşmasını ise İl Müftümüz Sayın Ahmet ÇELİK yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ve Şehitkamil Müftülüğü İlahi Korosunun sunumu ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali ASAR hocamızın  "Peygamberimiz ve Aile" konulu konsferansı beğeniyle takip edildi.  Programın son bölümünde Şehitkamil Kaymakamlığımızın riyazetinde Şehitkamil Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz koordinesi ile düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Naat Okuma Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Birincinin umre ziyareti, ikincinin dizüstü bilgisayar, üçüncünün bisiklet kazandığı ve Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın M. Rıdvan FADILOĞLU'nun üstlendiği ödüllerin takdimini de protokol üyelerimiz yaptı.  "Çizgilerle 40 Hadis Sergisi"nin de icra edildiği Mevlid-i Nebi Haftası programımız, konferansa katılan vatandaşlarımıza   dağıtılan kitap hediyesiyle sona erdi.