27.03.2017

‘Hanifi Şireci Cami’ Dualarla İbadete Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve katkıları ile işadamı Hanifi Şireci tarafından Asri Mezarlık içersinde yaptırılan “Hanifi Şireci Camisi” Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle ibadete açıldı.

Cami açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğu, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin nirengi noktası olduğuna değindi.

Asri Mezarlığın ihtiyacı olan bu caminin bir açığı kapattığını belirten Kurtulmuş, “Camiler biz insanları birleştiren mekanlardır. İslamın beş şartından biri olan namazlarımızı eda etme yeridir. Hepsinden önemlisi işçi-işveren, fakir-zengin eşit bir şekilde Yaradana kul olma fırsatı veriyor. Yüce Mevlam bizleri camisiz ve ezansız bırakmasın. Müslümanlıkla yoğrulan yurdumu müslümansız bırakmasın” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ezansız kalmamasını temenni eden Kurtulmuş, hayırsever Şireci ailesine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gaziantep Asri Mezarlık içinde hizmete açılan caminin açılışına Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel ile vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Cuma namazı kılınan Camide, İl Müftümüz Ahmet Çelik hutbe irad etti.