12.01.2020

BAŞARILI ÖĞRENCİYE UMRE ÖDÜLÜ

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “Aylık Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” neticesinde derece yapan 194 öğrenci Umreye gidecek. Öğrenciler Umre Ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün birlikte organize ettiği programa Vali Davut GÜL, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şahinbey Belediye Başkan V. Cuma GÜZEL, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, İl Müftüsü V. Mehmet GÜNEŞ, İlçe Müftülerimiz ve Müftü Yardımcılarımız katıldılar.

Vali Davut Gül konuşmasında, kitap okumayla ilgili yapılan her çalışmanın “Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor” kitap okuma kampanyasının bir ayağını oluşturduğunu kaydetti. Diyanet Başkanlığı tarafından yayımlanan "İyi Müslüman (30 Hadis-33 Yorum)" kitabının içeriği ile ilgili öğrenciler arasında yarışma yapılıp, Yarışma kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete giren 12. sınıf olmayan 20 lisenin birincileri, diğer 47 lisenin ise en başarılı ilk üç öğrencisi ile beraber dereceye giren 194 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşıyor dedi.

Kitap okumaya teşvik eden böylesi projelerin önemine değinen Gül, dereceye giren öğrencilerin Umreye gitmesinin, o havayı teneffüs ederek gündemlerinde Umreyi konuşmalarının şehir ve çocuklar açısından bir kazanım olduğunu söyledi. Çocukların kitap okudukça ailelerine, şehrine ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişeceğinin altını çizen Gül, projeyi başlatan ve dört yıldır emek veren herkese teşekkür etti.

Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun şuurlu bir gençlik için önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Kısa ömrümüzü iyi değerlendirmek için bu yolculuğu iyi anlamak gerekiyor. Umreye gittiğiniz de hiç tanımadığınız insanlarla omuz omuza namaz kılacaksınız. Bu sizde ciddi bir İslam kardeşliği şuurunu ve bilincini oluşturmalıdır. Bu yolculuk bize aynı zamanda misafirlik bilincini de aşılıyor. Bu dünyanın fani olduğunu ve gelip geçici olduğunu gösteriyor. Ancak bu dünyamızı da boş vereceğimiz anlamına gelmez çünkü bu dünya da  ahiretimizin tarlasıdır. Dünyadaki zamanımızı da ibadet yaparak iyi değerlendirmeliyiz. Şimdiden Umreniz mebrur olsun” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı V. Cuma GÜZEL ise genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Rabbimizin göz bebeği Kâbe’mize, Peygamber Efendimizin makamına gitmek ve ziyaret etmek hepimizin hayali. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde, Şahinbey İlçesi’nde okuyan 44 bin lise öğrencisi içerisinde bir yarışma düzenledik. Düzenlenen yarışma sonrasında başarılı olan her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’ncüsünü Umreye gönderiyoruz. Genç yaşta Umreye gidebilme imkânını yakalamakta onlar için çok güzel bir durum. Oraya gittiğinizde Devletimiz, Milletimiz ve Cumhurbaşkanımız için dua edin” diyerek sözlerini tamamladı.

Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Gaziantep İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminerde; Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, Umre ibadetinde yapılması gereken görevler, Genel olarak Umre menasiki/görevleri ve bunların hikmetleri hakkında bilgiler verdi.

Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde çocuklarının Umreye gideceğini belirterek, “Başkanımız sayesinde çocuklarımız genç yaşta Umreye gidecekler. Oranın maneviyatını genç yaşta görebilme ve yaşayabilme imkânına sahip olacaklar başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

Umreye gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim için inanılması zor bir durum gerçekleşiyor. Genç yaşta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve tüm emeği geçen büyüklerimize bize böyle bir imkân sundukları için teşekkür ederiz” dediler.

Program hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.