Gaziantep Müftülüğü

07.10.2019

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bu yılın teması olan ‘‘Cami ve Hayat” teması ekseninde İl Müftülüğümüzce çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gaziantep  Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulan stantta “Çaylar Bizden Muhabbet Sizden” etiketiyle gençlerle bir araya gelindi. Gaziantep İl Müftülüğü İl ve İlçe Gençlik Koordinatörlüklerinin katkısıyla gençlere yönelik yapılan eğitim hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Camiler ve Din Görevlilerinin hayatın içinde, hayatın merkezinde olan gençlerle beraber olduğunu, onları unutmadığını hatırlatmak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Kimi gençler ilk defa bir din görevlisiyle karşılaştıklarını belirtirken kimi gençler de güvenli bir liman olarak gördükleri Diyanet İşleri Başkanlığının vizyonu ve üstlendiği bu misyondan memnun olduklarını dile getirdiler. İki gün boyunca süren etkinlikte öğrencilere çay ikramı ile beraber Başkanlığımızın yayınlarından olan “Cami ve Hayat” ile “Peygamberimiz ve Gençlik” kitapları hediye edildi.

Ayrıca Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğünce de Çocuk Destek Merkezinde kalan çocuklara yönelik kentin tarihi camileri ve Mevlevihane ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında camilerin hayat içerisindeki fonksiyonu hayata kattığı anlam ve değeri anlatıldı. Kimi çocuklar camiye ilk kez geldiklerini ve bu ziyaretten memnun kaldıklarını ifade etti. Ziyaret sonunda tarihi bir konakta çocuklara ikramda bulunuldu.

Gerçekleştirilen diğer bir etkinlik ise Cezaevi Vaizleri ile Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörlüğünce mahkumlara yönelik oldu. Bu tür programların acılarını ve yalnızlıklarını hafiflettiğini belirten mahkumlar bu programlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.