16.08.2018

KURBAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Bayramlar; Rabbimizin bize lütfettiği kardeşlik ve mutluluk günleridir. İslam Aleminin büyük bir coşku ve heyecanla kutlaya geldiği Kurban Bayramını 21 Ağustos 2018 Salı günü bir kez daha idrak etmiş olacağız.

İçerisinde pek çok sembol, anlam ve değer taşıyan kurban ibadeti, sadakatin, teslimiyetin ve fedakârlığın en büyük göstergesidir. Kurban aynı zamanda İslam'ın temellerinden biri olan Hac ibadetinin önemli bir parçasıdır.

Kurban Bayramı bütün Müslümanların sevincidir. Türkiye’miz bugün tüm mağdur ve mazlum coğrafyaların yegâne ümididir ve bu ümidi Kurbanı vesile ederek kardeşlerimize daha da yakın olma ve sıkıntılarını giderme yolunda değerlendirelim.

İslam coğrafyasında ümmetin tek umudu olan bizler, silahın gücüyle değil, selâmın rahmetiyle birbirimize karşı güveni tesis ederek barışı ve esenliği pekiştirelim. Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın akan kanlarına dur diyelim. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden, masum vatandaşlarımızı katleden, huzur ve asayişimizi sürekli tehdit edip her birimizi ateş altına almaya çalışan terör fitnesinin ve cuntacı anlayışın ortadan kalkması, huzurun, birliğin, dirliğin daim olması için dua edelim. Kardeşliğimizi yaşayalım ve yaşatalım.

Bu vesileyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), bu yıl "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yola çıkarak Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde tüm il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 600 bölgesinde bizzat TDV gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağını, yurt dışı vekâleten kurban kesimi 625 TL olarak belirlenirken yurt içi vekâleten kurban kesimi 850 TL olarak belirlenmiştir. Ülkemiz ve dünya çapında Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızın; www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları şubelerinde açılan TÜRKİYE DİYANET VAKFI KURBAN HESABI’NA ücretlerini yatırarak,  vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilir bu hayırlı hizmete katkı sağlayabilirler. Yine vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilirler.

Bu duygular içinde, başta sizin ve ailenizin olmak üzere gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki bütün vatandaşlarımızın, tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bu Bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, şehrimize, ülkemize, gönül coğrafyamıza ve dünyamıza barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Kurbanlarınız makbul, Bayramınız mübarek olsun.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü