Gaziantep Müftülüğü

22.06.2017

Mehmet GÜNEŞ

28.12.1962 yılında Hatay ili Altınözü ilçesinin Kamberli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okuyup, 1976 yılında Adana İmam-Hatip Lisesinde Kaydını yaptırdı. 1979 yılında bu okulun orta kısmını bitirip Libya’ya gitti. İki yıl burada Arapça Eğitimi gördükten sonra tekrar Altınözü İlçesine dönerek burada İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı.İki yıl burada okuduktan sonra parasız yatılı sınavını kazanarak Gaziantep İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı.O sene Gaziantep İmam-Hatip Lisesi pansiyonunun tadilatı sebebiyle K.Maraş İmam-Hatip Lisesine nakil yaptırdı. 1985 yılında bu okuldan mezun olduktan sonra Üniversite sınavını kazanıp, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 1989 yılında mezun olup, Diyanet İşleri Başkanlığının Müftülük, vaizlik sınavlarına katıldı. 1990 yılında Hatay ili Yayladağı ilçesi vaizi olarak göreve başladı. Burada 6 yıllık vaizlik görevini yaptıktan sonra, 1996 yılında Kahramanmaraş ili Nurhak ilçesine Müftü olarak atandı. Burada görevliyken yurtdışı sınavlarına katılıp 4 yıl Hollanda’da görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra 2005 yılında Hatay ili Yayladağı İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.31.08.2015 tarihinde K.Maraş İl Müftü yardımcılığı yaptı. 21.03.2016 tarihinde İlimiz Müftülüğünde göreve başlayan Mehmet GÜNEŞ, evli ve üç çocuk babasıdır.