Nizip Müftülüğü

01.10.2019

Müftümüzün Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Nizip Müftüsü Musa ÇİFTÇİ 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ile alakalı bir mesaj yayınladı:

Müftü Musa ÇİFTÇİ mesajında; "Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 Yılından itibaren Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktadır. Camilerimiz insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, Vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır. Bu yönüyle camilerimiz ve müştemilatları toplumsal hayatta çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Toplumun her dâim içinde, sosyal ve kültürel her alanda aktif yer alan Din Görevlilerimiz vazgeçilmez unsurumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, bütün meslektaşlarımın haftasını tebrik ediyorum. Görevi başında olanlara çalışmalarında muvaffakiyetler, hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet diliyorum." dedi.