20.09.2016

Yrd.Doç.Dr. Mustafa GENÇ

Yrd. Doç. Dr. Mustafa GENÇ, 1963 yılında Erzurum'un İspir İlçesi'nde dünyaya geldi. 1983 yılında Trabzon İmam-Hatip Lisesi'nden; 1987'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Anabilim Dalı'nda başladığı yüksek lisans eğitimini 1990’da tamamladı; 1991 yılında tamamladığı vatani görevinin ardından Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Ana Bilim Dalı'nda başladığı doktora çalışmalarını, hazırlamış olduğu "İslam Hukuku'nda Evlendirme Velayeti" isimli doktora tezi ile 2002 yılında tamamladı ve “İslam Hukuku Doktoru” unvanını almış oldu.

İmam-hatiplik, öğretmenlik, vaizlik ve çeşitli idari görevleri ifa eden; Ağustos 2004’te Konya/Çumra İlçe Müftülüğü'ne vaiz olarak atanan, yaklaşık 5 yıllık vaizlik görevinden sonra da  Müftülük hizmetini yürütmek üzere İlçemize atanıp, Kasım 2009'dan itibaren bu görevine devam eden Yrd. Doç. Dr. Mustafa GENÇ, Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.