İslahiye Müftülüğü

02.10.2019

CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu münasebetle ilçe Müftülüğümüzce de bir program tertip edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftümüz Dr. Ramazan YILDIRIM, “Bu sene ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda; Başkanlığımızın ‘Cami ve Hayat’ konusunu merkeze aldığını dile getirdi. Hayatın içinde camilerimizin olduğunu ve camilerimizde de hayatın var olduğuna toplum olarak dikkat çekmeliyiz, dedi. Zira cami ile hayatın arasını birbirinden ayırdığımızda, camiden uzak kaldığımızda, toplum ve nesil olarak kendimize ve değerlerimize de yabancılaştığımıza vurgu yaparak Caminin toplumda vücuttaki kalp gibi olduğunu söyledi.
Anılan programa bütün personelimizin yanı sıra emekli (emektar) din gönüllüsü hocalarımız da katıldı.
Daha sonra aramıza katılan İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi KOTAN, Din görevinin, din gönüllüğünün farkındalığına dikkat çekerek, bütün personelin haftasını tebrik etti. İlçe Kaymakamımız Muhammed Lütfi KOTAN ve İlçe Müftümüz Dr. Ramazan YILDIRIM, programa katılan bütün din gönüllüsü hocalarımıza çiçek takdimi yaptı. Bütün personel ile beraber yenilen öğlen yemeğinden sonra bu güzel birliktelik sona erdi.
Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran başta İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Lütfi KOTAN'a, Emekli (emektar) hocalarımıza, bizlere mekan tahsisi yapan Kanaat market ve düğün salonu sahibi Eyüp KÖSE Bey'e ve bütün Kur'an Kursu Öğreticilerimize, İmam - Hatip ve Müezzin Kayyım hocalarımıza teşekkür eder,
Hepsinin Haftalarını tekraren tebrik ederiz...