İslahiye Müftülüğü

23.10.2018

Dr. RAMAZAN YILDIRIM

İLÇE MÜFTÜMÜZ SAYIN Dr. RAMAZAN YILDIRIM

1977 yılında, Adıyaman'ın Kahta İlçesinde dünya ya gelen Dr. Ramazan YILDIRIM, Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okurken Van Merkez Ulu Camide din görevlisi olarak çalıştı. 2005 yılında Müftülük İhtisas Kursunu ve Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi bilim dalında devam ettiği Yüksek lisansını tamamladı. Sırasıyla Gaziosmanpaşa Vaizliği, Van Bahçesaray ve Muradiye Müftülüğü, Almanyada Din görevliliği görevlerinde bulundu. Yurtdışı görevini yaptığı Hannoverde bulunan Gottfried Leibniz Üniversitesinin Religionswissenchaft Enstitüsünde "Die Rechte der Tiere im Qur'an und in den Hadithen" adlı Almanca çalışması ile Doktorasını 2015 yılında tamamladı. Yurtdışı görevinden sonra Konya İli Altınekin İlçe Müftüsü olarak görev yapan hocamız 01/10/2018 tarihi itibari ile İslahiye İlçe Müftüsü olarak yeni görevine başlamıştır.