25.03.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Muhammet AYYILDIZ Kimdir?

1992 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2007 yılında Fakihler (Şehadet) Kur’ân kursunda hafızlığını tamamlayan AYYILDIZ, aynı yıl Kur’ân kursları arasında yapılan hafızlık yarışmalarında sırasıyla; İl birincisi, bölge birincisi ve Türkiye ikincisi oldu. 2007 yılında başladığı Kahramanmaraş Merkez İmam Hatip lisesindeki eğitimi sırasında girdiği hafızlık yarışmalarında ise sırasıyla; 2009 yılında Türkiye üçüncüsü, 2011 yılında Türkiye dördüncüsü oldu. Ayrıca AYYILDIZ, 2009 yılında Mekke’de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışmasında ülkemizi temsilen katıldı. 2007-2013 yılları arasında Kahramanmaraş’ın merkez camilerinde hatimle teravih namazı kıldırdı.

2013 yılında Kahramanmaraş/Ekinözü ilçesinde imam-hatip olarak göreve başladı. Aynı yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Üniversite eğitimi esnasında Abdüssamed Söyler hocadan klasik usul Arapça dersleri aldı. 2013-2018 yılları arasında Kahramanmaraş’ın muhtelif ilçelerinde imam hatiplik ve Kuran kursu öğreticiliği görevlerini yürüttü. 2018 yılında İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan AYYILDIZ, aynı yıl başladığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni 2021 yılında başarıyla tamamlayarak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçe sinde vaiz olarak göreve başladı. 2023 yılında Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde vaizlik görevine devam ederken Gaziantep’in Araban ilçesine müftü olarak atandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans çalışmasını "Abdulfettah el-Kâdî'nin hayatı, ilmî kişiliği ve el-Kırâât fî Nazari'l-Müsteşrikîn ve'l-Mülhidîn isimli kitabının tahlili" konulu teziyle tamamladı.

Müftü AYYILDIZ’ın İlahiyat Araştırmaları Dergisinde "en-Nesefî’nin en-Neml Sûresi Tefsirinde Geçen Hz. Süleyman ile ilgili Rivayetlerin İsrâiliyat Açısından Değerlendirilmesi" yayınlanmış makalesi olup, akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Müftü AYYILDIZ Arapça bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.