11.05.2018

Etkili Hutbe Sunumu ve Hafızlık Erkek Yarışması

Başkanlığımızca 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Başkanlığımız personelinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerini ve hizmet süresince kendilerine güven duymaları amacıyla taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Etkili Hutbe Sunumu yarışması 03 Mayıs Perşembe günü, Hafızlık Erkek yarışması 10 Mayıs Perşembe günü İlimiz Ulu Camiinde Yapıldı.

Ulu Camiinde gerçekleşen Etkili Hutbe Sunumu yarışmasıda İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman başkanlığında Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Gaziantep Üniversitesi Araştırma görevlisi İbrahim Halil İlgi ve İmam Hatip meslek dersi öğretmeni Adnan Ersoy Haktanır değerlendirme komisyonunda görev aldılar.

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip Semih Kiraz Birinci olurken, Karkamış İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip Mehmet Raşit Özbilek İkinci, İslahiye İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip Nuri Avcı Üçüncü oldu.

Ulu Camiinde gerçekleşen Hafızlık Erkek yarışmasında İl Müftüsü Ahmet Çelik başkanlığında, İl Müftü Yardımcılarından Hamza Bayram, Mehmet Yaman, Yavuzeli İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, İmam hatip meslek ders öğretmeni Mehmet Dalkılıç değerlendirme komisyonunda görev aldılar.

Hafızlık Erkek Yarışmasında Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursu Öğreticisi Muhammed Hayri Aslan Birinci olurken, Nizip İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip Ömer Çelik İkinci, Şehitkamil İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip Musa Bilir Üçüncü oldu.