13.02.2018

Müftülüğümüzde İhtida Merasimi

Gaziantep İl Müftülüğüne müracaat eden Hollanda vatandaşı Max Okko Lode Hinter Ding, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı merasimde, İl Müftü Yardımcımız Mehmet Yaman, Max Okko Lode Hinter Ding’e İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi.

Müslüman olmak için İslamiyet’i araştırdığını ifade eden Max Okko Lode Hinter Ding, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Allah’ın bir olduğuna inanıyordum. Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Müftü Yardımcımız Mehmet Yaman’da ihtida merasiminde “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin” dedi.

Müslüman olan Max Okko Lode Hinter Ding’e İl Müftü Yardımcımız Mehmet Yaman tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Kur’an-ı Kerim ve Dinim İslâm kitabı hediye edildi.