22.12.2017

Gaziantep’te Kuran-ı Kerim Ziyafeti

Gaziantep İl Müftülüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak Gaziantep’in Düşman İşgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü münasebetiyle 22 Aralık 2017 Cuma günü saat 11:00 de Ulu Camide Kur’an-ı kerim Ziyafeti düzenlendi.

Kur’an-ı kerim Ziyafeti programı öncesi, İstanbul Süleymaniye Cami İmam Hatibi Ekrem NALBANT, İstanbul Fatih Cami İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU, İstanbul Nuruosmaniye Cami İmam Hatibi Fatih KAYA ve İstanbul Yeni Cami İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER​ İl Müftümüz Ahmet ÇELİK hocamızı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretin ardından İstanbul’dan gelen hafız hocalarla birlikte Programının yapılacağı Ulu Camiye geçildi.

Programın açılışında konuşan Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlu; Bütün bu programlarda maksadımız Allah rızasını kazanmaktır. Bu günde olduğu gibi bize düşen tüm fitne tohumlarına rağmen birlik olmaktır. Ayrı olmanın, tefrika çıkarmanın zarardan başka bir sonucu olmamıştır. Arabı, Acemisi, Kürdü, Türkü aynı hedefler için koşuşturmalıyız. Kurtuluşumuz için İslam tek reçetedir dedi.

Programa katılan İstanbul Süleymaniye Cami İmam Hatibi Ekrem NALBANT, İstanbul Fatih Cami İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU, İstanbul Nuruosmaniye Cami İmam Hatibi Fatih KAYA ve İstanbul Yeni Cami İmam Hatibi Ferruh MUŞTUER Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdiler. Müthiş Kuran-ı Kerim tilaveti camideki cemaatin manevi duygularını ve coşkularını artırdı ve birçok insan gözyaşlarını tutamadılar.

Programda konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsümüz Ahmet Çelik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Çelik, 96 yıl önce Antep savunmasında gözlerini kırpmadan kanlarını döken, canlarını ortaya koyan 6 bin 317 şehit için Kur'an-ı Kerim tilaveti sunduklarını ve hatim indirdiklerini söyledi.

Çelik, konuşmasının ardından işgal döneminde işgalci Fransız askerleri tarafından şehit edilen 6 bin 317 şehit için okunan Kur'an-ı Kerim'in hatim duasını yaptı.

Yoğun katılımın olduğu programda namaz için camiye gelenlere gül suyu ve lokum ikram edilirken, program sonunda da vatandaşlara, cami avlusunda kurulan stantlarda pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.