12.04.2017

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Açıldı

Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı İslahiye İlçe Müftülük bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu hizmete açıldı.

İlçe Müftülüğü bünyesinde kurulan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun açılışına İl Müftüsü Ahmet Çelik, Belediye Başkan Vekili İzzet Aytekin, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen, İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Dolu ve çevre İlçe Müftüleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Ahmet Çelik, ailenin önemine vurgu yaparak, ailenin çok sıcak bir kavram olduğunu ve toplumun temelini oluşturduğunu belirterek, "Açılışını yaptığımız büromuz dini danışmanlığın yanında ailelere ve kişilere rehberlik hizmeti verecek. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun bay ve bayan olmak üzere din görevlilerinden oluşan bir ekiple hizmet verilecek. Burada milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

İslahiye İlçe Müftüsü Ramazan Dolu yaptığı konuşmada, Ailenin önemine vurgu yaparak, Aile Dini ve Rehberlik Bürolarının işlevlerinden bahsetti. Ailenin çok sıcak bir kavram olduğunu ve toplumun temeli olduğuna vurgu yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti; Aile ve Dini Rehberlik Büromuzla Erkek kardeşlerimize ve Kadın kardeşlerimize gerek dînî, gerekse ailevi açıdan hizmet vermeye çalışacağız. Sorunlarınız hakkında bürolarımıza gelerek yüz yüze, gerekse telefonla görüşerek hizmet alabileceksiniz. Aile ve Dini Rehberlik Büromuz çeşitli kurumlarla bağlantılı olarak, Ailelerin korunmasına yönelik konferanslar, paneller ve çeşitli programlar düzenleyerek, çalışmalarını yürütecektir dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nun yaptığı duadan sonra açılış kurdelelerini keserek Aile Dini ve Rehberlik Bürosu gezildi.

Açılışı yapılan büroda İl Müftüsü Ahmet Çelik başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları ile 9 ilçe Müftüsünün katılımıyla aylık Müftüler toplantısı yapıldı.