BERAT KANDİLİ MESAJI

30 Nisan 2018 Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Günahlardan arınma, Yüce Allah’ın af ve mağfiretine nail olma manasına gelen Berat Gecesi tövbe, yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir.

Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de “ Deki; Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” (Zümer 39/53) buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

İslam, bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısıdır. Allah’ın kulları olarak bizlere daima “barış içinde yaşama”nın yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan gözyaşları, büyük ölçüde, birlikte yaşama kültürünün zayıflamasından, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaradan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın özellikle Gaziantepli hemşehrilerimizin Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü