Mehmetçiğimize “Şimdi Dua Vakti”

09.02.2018

Mehmetçiğimize “Şimdi Dua Vakti”

İl Müftülüğümüz ve Gaziantep kadın sivil kuruluşlarıyla şehitlerimizi anma ve Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör odaklarına karşı gerçekleştirilen zeytin dalı harekâtına katılan kahraman Mehmetçiklerimize manevi destek amacıyla Ali Topçuoğlu Camiinde bayanlara yönelik “Şimdi Dua Vakti” programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim ile başlayan programa İl Müftü yardımcımız Hayriye Aydın’ın konuşmasıyla devam edildi. Hayriye Aydın konuşmasında, Afrin bölgesinde başlatılan zeytin dalı harekâtının Mehmetçiğimizde oluşturduğu psikolojik coşkuya değinerek “Mehmetçiğimizin düğüne gider gibi şehadete koştuklarını”, “Vatan, Bayrak, Din, İman” söz konusu olduğunda Mehmetçiğimizin hiç tereddütsüz canını vermekten çekinmediğini ifade etti. Şehitliğin bir feda olma, canı adama, canı Allah’a armağan etmek ve bunun karşılığında Cenneti satın almak olduğunu belirtti. Millet olarak birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhuyla bu zor günlerden Allah’ın inayetiyle selamete, zafere ulaşacağımıza vurgu yaptı.

Program Eruslu Kur’an kursu öğrencilerinin okumuş olduğu ilahilerle ve Kur’an kursu öğreticilerimizin okumuş olduğu Mevlid-i Şerif ve Mehmetçiklerimiz için yapılan dua ile sona erdi.

Programa Gaziantep sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda katılım olmuştur. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.