Ulu Camide Mehmetçik İçin Dua

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör odaklarına karşı gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtına katılan Kahraman Mehmetçiklerimize manevi desteklerimizi sunmak amacıyla 23.01.2018 Salı günü Ulu Camide sabah namazını müteakip, Fetih Suresi okunarak hep birlikte dua edildi.

Gaziantep İl Müftümüz Ahmet Çelik, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından Gaziantep genelindeki din görevlilerine bir mesaj göndererek, tüm camilerde yatsı ve sabah namazlarında Fetih Suresi'nin okunması ve dualar edilmesi talimatını vermişti. 20 Ocak Cumartesi yatsı namazından sonra ve 21 Ocak Pazar günü sabah namazından sonra Fetih suresi okunarak dualar edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için Gaziantep geneli camilerde ve Ulu Camiinde, Gaziantep İl Müftümüz Ahmet Çelik’in katılımıyla Mehmetçik'e dua edildi.

Gaziantep Ulu Camiinde sabah namazı öncesinde Yasin-i Şerif ve namazdan sonra Fetih Suresi okundu. İl Müftümüz Ahmet Çelik’in kıldırmış olduğu sabah namazının ardından yine İl Müftümüz okunan hatimler, yasin-i şerifler ve Fetih surelerinin duasını yaptı.

Çelik, duasında şu ifadeleri kullandı:

"Allahım vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin ve yiğit askerlerimizin başlattığı harekatı hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle. Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ile basiret ihsan eyle. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten bizleri muhafaza eyle."