RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Ramazan-ı şerifin gelmesiyle heyecanlanmış, onu neşe ile karşılamıştık. Oruca, iftara, sahura, teravihe, mukabeleye kavuşmanın tarifsiz sevincine gark olmuştuk. Bugünlerde ise o bereketli misafirden ayrılık vaktimizin yaklaşması, kalplerimizi mahzun bırakıyor. On bir ay beklediğimiz misafiri uğurladığımız bu günlerde yüreklerimize ayrılık hüznü düştü. Ancak bayrama ermenin sevinciyle de teselli buluyoruz.

Ramazan ayı boyunca kazanılan başta paylaşma olmak üzere bütün güzel hasletlerimizi yılın diğer günlerinde de sürdürebilmeliyiz. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mağdur Suriye halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua etmeliyiz.

Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı, yaşlılarımızı ve mezarlıklarımızı bu günlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı'nızı kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü