KADİR GECESİ MESAJI

21 Haziran 2017 Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece manevi olarak bir ömre bedel olan “ Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz.

İçinde önemli olayların meydana geldiği zamanlar vardır, diğer zamanlara göre daha büyük önem ve mana kazanırlar. İşte Kadir Gecesi böyle üstün ve önemli bir zaman dilimidir. Çünkü hakkı batıldan ayıran ebedi kurtuluşu müjdeleyen Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Bu gece bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu bakımdan Kadir Gecesinde elde edilecek manevi kazanç hesaba ve tartıya gelmeyecek kadar büyük olacaktır.
Sevgili peygamberimiz Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on gününde ve tekli gecelerinde arayın buyuruyor. Ramazan’ın bu son gecelerini tefekkür ederek, Kur’an okuyarak, Allaha (c.c ) şükrederek değerlendirilmesi gerekiyor. Bu geceye kavuştuğumuz zaman dua yapmak sünnettir. Hz. Aişe annemiz efendimize Ey Allah’ın Resulü bu geceye kavuşursam nasıl dua edeyim diye sorduğunda, efendimiz ise ‘Ya Rabbi sen kerem sahibisin affedicisin affetmeyi seversin beni de affet’ diye dua etmesini tavsiye etmiştir.

İnsanlık manevi ve ahlaki bir çöküşün hazin bir ızdırabı içerisindedir. İşte Kadir Gecesi aranan bu kurtuluşun reçetesi olan Kur’an gecesidir. Bu geceyi ihya etmek, Kur’an-ı okumak ve anlamak, ibadet ve hayır hasenat yapmak, büyüklerimizi sorup ilgilenmek bütün insanlık için dua etmek yoksulun ihtiyacını karşılamak, hastanın ziyaretinde bulunmak bir gönül yapmak ve kendimizi yapıp ettiklerimizle hesaba çekmektir.

Bu duygular içerisinde Gaziantepli kardeşlerimin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramlarını tebrik eder, sağlık ve afiyetimizin devamına, manevi dünyamızın aydınlanmasına, ailemizin mutluluğuna, aramızda sevgi ve saygının pekişmesine, cennet vatanımızın maddi manevi açıdan kalkınmasına, İslam âleminin ve bütün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Ahmet ÇELİK

İl Müftüsü